Kangasalan Lepokoti on arvostettu paikka järjestää erilaisia perhejuhlia syntymäpäivistä muistotilaisuuksiin. Lepokodin kulttuurihistoriallinen ympäristö korostaa juhlanne ainutlaatuisuutta ja Lepokodin tarjoamat palvelut auttavat juhlanne onnistumisessa. Kangasalan Lepokodin tarinoiden tulkkina toimivat oppaat, jotka ovat sopimuksen mukaan käytettävissänne, samoin kuin keittiötilat ja sauna.

Lepokodin oma henkilökunta toivottaa teidät tervetulleiksi tutustumaan!

Lepokodin suurempien tilaisuuksien pitopaikka on sali, johon mahtuu noin 40 vierasta, mutta kesäaikana valoisan verannan käyttäminen lisätilana mahdollistaa jopa kaksinkertaisen vierasmäärän. Salissa on vuosikymmenien saatossa vietetty mitä moninaisempia juhlia, konsertteja ja seminaareja. Lepokodin sali muuntuu ja mukautuu helposti erilaisiin tarpeisiin. Lepokodin keittiö soveltuu hyvin pitopalveluiden tarpeisiin, käytettävissä on riittävät kylmätilat, astianpesukone ja sähkölieden lisäksi suurikokoinen puulämmitteinen hella. Pysäköintitilaa löytyy Lepokodin pihasta varsin suurenkin tilaisuuden tarpeisiin. Erityisesti kesäaikaan Lepokodin piha-alueet ovat vieraiden käytettävissä, mutta myös talvisin siellä tapahtuu, erilaisten markkina- tai kulttuuritapahtumien merkeissä. Kokouksia ja seminaareja varten on mahdollista käyttää Lepokodin Internet yhteyttä, mutta muita tietoteknisiä av-välineitä ei Lepokodilla ole tarjota. Sen sijaan fläppitaulut, piirtoheittimet jne. ”perinteiset” av-välineet ovat käytössänne.

Lepokodin 2. kerroksessa sijaitseva Finnen huone on suosittu ja rauhallinen yhdistysten kokousten pitopaikka, tila soveltuu noin 10 henkilön tilaisuuksiin. Sitä ja Lepokodin kirjastohuoneita on viime aikoina käytetty myös lukuhuoneina, kun kirjallisuuden ystävät ovat kokoontuneet tutustumaan Lepokodin laajaan ja harvinaisuuksiakin sisältävään kirjakokoelmaan. Toinen kokouskäyttöön soveltuva tila löytyy Lepokodin saunalta, jonne noin 10 henkilön joukko mahtuu saunan takkahuoneeseen pitämään palaveria. Samalla on luonnollisesti mahdollisuus saunoa Lepokodin ainutlaatuisessa ja maineikkaassa saunassa. Lauteille mahtuu kerralla noin 5 henkilöä, mutta suuri pukeutumistila mahdollistaa suuremmankin joukon yhdessäolon ja keittiö pienimuotoisen ruoanlaiton. Vaikka Lepokoti sijaitsee Ukkijärven rannan tuntumassa, on uimassa käyminen hieman tavallista enemmän ”urheilumieltä” vaativa toimi (rantaan päästäkseen on laskeuduttava porrastettua rinnettä alas ja luonnollisesti paluumatkalla noustava portaat ylös), mutta on näitäkin nähty!

Lepokodilla on myös vuokrattavana mm. taiteilijoiden, kirjailijoiden ja käsityöläisten tarpeisiin soveltuvia työtiloja. Huoneet ovat noin 7m2 kokoisia, perinteisin 40-50 -lukujen kalustein sisustettuja, joissa on uunilämmitysmahdollisuus. Lepokoti on jo kauan sitten tullut tunnetuksi mm. Lepokodin entisöijien käyttämästä lauseesta: ”Ei tämä mikään lepokoti ole” ja tuota ajatusta kunnioittaen, osallistuvat talossa vierailevat tai työskentelevät henkilöt, usein moninaisiin talon talkootöihin. Tarjolla on puidenpilkkomista, uunien lämmitystä ja vaikkapa lumi- tai puutarhatöitä. Markkinointikielellä voisi sanoa, että Lepokodissa on aina tarjolla ”talkootyömahdollisuus”.

Lepokodin kesään kuuluu olennaisena osana Kangasalan kädentaitajien myyntinäyttely, josta löytyy hienoa ja laadukasta käsityöesineistöä ja taidetta vaativaan makuun. Lepokoti toimii myös usean kangasalalaisen järjestön tilaisuuksien pitopaikkana, joista tapahtumista löytyy tarkempaa tietoa näiden järjestöjen Internetsivulta tai lehti-ilmoittelusta.